четверг, 18 февраля 2010 г.

Seto leelo tsõõriklaud Värskas.


Setomaa Valdade Liit organiseerib sel nädalavahetusel Värska kultuurikeskuses Seto leelo tsõõriklaua, mille eesmärk on teha kokkuvõte lõppeva aasta tulemuslikust koostööst seto leelo taotluse UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja esitamisel ning kavandada tegevusi seto leelo taotluse rakendamiseks 2009. ja 2010. aastal.

Homme kuulatakse ettekandeid seto leelo kandmisest UNESCO vaimse kultuuripärandi taotlusse ning tutvustatakse Eesti-poolset nimekirja seto kogukonna esindajatele. UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja pürgiva seto leelo taotluse hetkeseisust räägib Margit Siim. Vaimse kultuuripärandi nimekirja koostamisest räägib Kristiina Porila. Toimub arutelu seto leelo tegevuskava rakendamiseks 2010. aastal.

Koos on Seto Leelotarku Kogo, Setomaa Valdade Liit, Setomaa muuseumid, kultuuri-, haridus-, teadus-, välis-, sise-, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja regionaalministri büroo, Setomaa teadusnõukogu ning EAÕK esindajad. Päeva lõpuks on meelelahutusõhtu Värska kultuurikeskuses.

Ülehomme pajatab Andreas Kalkun Siberimaa setodest, Anti Lillak aga Seto Setomaa koguteose I köite koostamise kogemustest. Seto keele ja kultuuri õpetusest leelokoorides ning koolis teevad ettekande Rieka Hõrn, Maarja Hõrn ja Vello Jüriöö. Seto leelo tänasest ja homsest päevast pajatab Õie Sarv. Järgneb lauluema Anne Vabarna mälestamine Värska kalmistul ja omakultuuriõhtu, kus antakse kätte 2008. aasta Anne Vabarna nimelised preemiad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий