четверг, 18 февраля 2010 г.

Setu festival meelitas kokku hulga Vene ajakirjanikke.


Kolmapäeval esimest korda Venemaa ajaloos toimunud setu kultuuri festival “Perridoõ kokkotulõk” Radaja muuseumis sai naabermaa meedia ülisuure huvi osaliseks. “Kohal oli kümme väljaannet alates üleriigilistest ja lõpetades kohalikega,” rääkis Setumaa valdade liidu juhatuse esimees Margus Timmo. “Hoolimata sellest, et ajakirjanikud püüdsid huvi tunda ka meie poliitilise meelsuse ja Gruusia sündmuste vastu, jäime siiski apoliitiliseks, rõhutades kultuuri tähtsust,” lisas Timmo.

Eri andmetel kulutas Vene pool Jumalaema uinumise püha ehk maarjapäeva eel toimunud setu kultuurifestivali korraldamiseks kuni poolteist miljonit rubla. Selle eest sai Radaja muuseum ühtaegu lava ja pingid, rääkimata muuseumitöötajate rahvarõivastest. Samuti maksti kinni Eestist saabunud poolteisesaja esineja toit ja ööbimine. Fotol laulab setude ühendkoor Rajaha Setumaa hümni.

Osalenute sõnul näitasid kohalikud venelased setu kultuuri vastu üles ülisuurt huvi, paraku aga ei jõudnud info kõigi huvilisteni. Setu aktivist Aare Hõrn kiitis ettevõtmise apoliitilist tooni ja viitas, et kultuuri edendamiseks oli Venemaa setudel festivalist kindlasti kasu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий